KOEN MIELIHYVÄÄ

25.03.2022

Kuluneella viikolla sain olla kertomassa muistipolun ensiaskeleista. Hyvä ystäväni oli kutsunut minut Jämsän Senioreiden kuukausittaiseen kokoontumiseen.  Muistiin liittyvät asiat kiinnostavat. Koolla oli yli 60 osallistujaa. 

Aloitin esitykseni kertomalla ihmisen inhimillisistä perustarpeista ja hyvän elämän kokemisen elementeistä. Kokemalla jonkin verran mielihyvää ja nautintoa tuntee olonsa paremmaksi. Pyrkimällä löytämään omalle elämälleen tarkoituksen ja mielekkyyden; ajattelemalla, mitä minulla voisi olla annettavaa sen sijaan, että miettisin, mitä elämällä on annettavana itselleni, syttyy kipinä. 

Viiden eläkkeelläolovuoden aikana olen muistimummona kohdannut lukemattomia ihmisiä ikähaitarin ollessa esikoululaisista lähes satavuotiaisiin. Näissä kohtaamisissa olen kuunnellut uskomattomia elämäntarinoita. Olen ollut onnekas saadessani vaihtaa ajatuksia muistisairauksien mukanaan tuomista elämänmuutoksista.  Oma osaamiseni on kertynyt tekemisen kautta. Työelämässäni on ollut elämänviisaita esimiehiä, jotka ovat pistäneet ajattelemaan ja tekemään! Kiitos heille!

Esitysteni jälkeen saan palautetta siitä, että kuulija sanoo ymmärtäneensä joka sanan. Silloin koen suurta mielihyvää, suorastaan nautin. Ihmisen kohtaamisesta, rinnalle asettumisesta, mukana elämisestä ja kuulemisesta se oppi kertyy enemmän kuin kirjan sivuilta. 

Jämsän Senioreiden tilaisuudessa oli lämmin, toisista välittämisen ilmapiiri. Olemalla yhteyksissä toisten kanssa saamme virtaa. Seuraavien tapaamisten suunnittelu pitää ajatukset tulevassa. Toivotukset erotessa: Tavataan taas, tulethan sinäkin, mukavaa, kun nähtiin, kyllä se tästä, soitellaan...

Muistiasioista kertominen tuottaa itselleni mielihyvää. Jos kuulijoissa on yksikin, joka on saanut vastauksia mieltään askarruttaneisiin kysymyksiin, olen ollut tarpeellinen.

Tuotetaan toisillemme hyvää mieltä! Ollaan toiveikkaita!